• Forsiden
 • Add meg
 • 13

  "Din Skeiv-Trynet, Ape"

  Utseendet ditt er noe du ser av å få refleksjonen i speilet. Andre mennesker ser utseendet ditt med å bruke øynene sine. Et utseende er noe alle ser i hverdagen. Et utseende har ulike typer som hippie, Barbie, EMO, punk, sexy, dyster og mange flere. Alle utseende har en personlighet som er snille og gode, men dessverre er det en del folk som liker å få andres selvtillit og utseende nedover, ved å rakke ned. Selv om man ikke rakker ned personen ansikt til ansikt, så gjør man det bak ryggen dens. Det har veldig lite å si om man gjør det i den virkelige verden eller om det blir sakt over nett. Har man uttalt til en person som sårer, så har man gjort det. Man kan ikke trekke det tilbake! Har man kalt en person stygg, feit, beinrangel og osv, gjør at personen sitter igjen med en «ripe» i seg.

  Det er trist at folk ikke tenker lenger enn sin egen nesetipp, fordi man har ytringsfrihet her i Norge. Så det er ikke noe problem å si hva man synes og mener hva man vil. Det triste er at man gjør det til og med om folk man ikke kjenner og vet. Men det morsomme er at de som gjør det blir fremstått som hatefull, dum eller hjernedød.

  Noe de kanskje ikke tenker over er hva er ettervirkningen for en som blir utsatt, hvordan føler de? Hvordan har de det? Lever de et bra liv? Har de noen problemer i ettertid? Noe av ettervirkningene er depresjon, søvn- og konsentrasjonsvansker, frykt og angst, vonde drømmer, fysiske problemer, lav selvrespekt, spiseforstyrrelse, unngåelsesatferd!

  Men så kan man stille seg spørsmålet hvorfor gjør folk som de gjør? 
  Er det sjalusi, misunnelse eller forelskelse? 

  Som jeg har skrevet tidligere er jeg født i Kina med lgs (leppe-gane-spalte), på grunn av min bakgrunn og det jeg er født med, har gjort at jeg har vært offer for nedrakking. Jeg har blitt kalt «skeiv», «apetryne» eller «jævla kineser»? Selv om det er BARE ord, så treffer de som et kniv i brystet! Hva forventer de som gjør dette at man skal føle? Skal man være lykkelig over at de sa det? Hva vil de oppnå med det?

  Dere kan ikke forestille hvor langt ned man synker ved å bli mobbet eller rakket ned, dere er total blinde. Hvor mer populær blir du av å ødelegge noen? Det er helt sykt å tenke noen er så slemme bare for å få en status i en gjeng! Bare å få de kommentarene, ødela dagen min. Man gikk bare resten av skoletiden som en zombi og bare lengtet hjem, der man slapp å smile og se glad ut!


  Men jeg lot meg ikke knekkes av de, fordi jeg hadde familie og venner som viste meg at det var ikke  oppmerksomhet, men vise de at jeg var stolt over meg selv. Selv om at det er en del siden er jeg fremdeles sårbar overfor lignende ord, selv om de tuller, fordi man har enda episodene brent fast til minnene. Så selv om noen har gått videre så har man fått sine dype og negative spor i livet!

  Det siste jeg vil si er gi opp alle kommentarene deres. Gi opp å le og peke når noen går forbi deg. Gi opp med all frekkheten som skjer over nettet. Gi opp å gjøre ting som har noe med å ødelegge en person. Alle er forskjellig, la de gå med hva de vil, la de si hva de vil! Det er ikke ditt liv og ikke dine plager, og hvis noen plager deg utrolig mye så ta det opp på en ordentlig måte som ikke ødelegger noen!

   

  Så neste gang, tenk deg igjennom før man sier noe, er det så vanskelig? 

   

  #hverdag #blogg #trening #mammablogg #sommer #mat #mamma #sol #mote #kosthold

  0

  ti ting om meg

   Ti faktasetninger kombinert med et bilde av dæ. Dette va jo midt i blinken - da får du/dere muligheten til å bli kjent med denne rare jenta hær, hehe, let's start"


  ♥ lkte ikke joggebukse før - For noen år siden trur det va i 7. klasse gikk jeg aldri i joggebukse, jeg gikk altid i dongeri eller tight selv når vi hadde gym. Har ikke anelse hvorfor, hadde ikke en ensete en av dem, følte meg ikke konfetabel i de. Nu bruker jeg uansett, til å slappe av, skole, gym og osv.

  En god venn - Jeg er utrolig glad i venninene og kompisene mine! jeg liker å gjøre små ting som viser at jeg setter pris på dem, det kan være en liten melidng eller kjøpe en liten gave. Jeg sier gladlig til de om hvor mye de betyr for meg....helt til noen/de gjøre noe urett mot mæ...ehemm da kan æ være din verste fiende ;)
  ♥ Godtermoms jeg? - Jeg er langt ifra noe godter eter, kan ny og ne få en sånn "æ vil ha noe søtt", men ellers på lørdager så kan familien ha satt potet gull, sjokolade og små godt freemme for kos. Det ender med at æ spiser noen få og resten forsvinner fordi familien har tatt det, samme blant venner ^^

  ♥ Avhengig av Musikk - Hvis jeg får åpen for en sang som fenger meg bra, kan jeg høre på det om og og igjen. Det er nesten ikke en dag jeg ikke setter på en sang, om morgen, kveld, tur, chille og osv. Det er en av de tingene "i must have"!

  Redd - En av tingene jeg er redd for er å bli såret eller vli sviktet. De siste årene har jeg blitt dolket så alt for mange ganger i ryggen som jeg trudde var mine venner og folk jeg var glad i. Det er en av grunne jeg ikke er "sjenert" for nye folk, menne når du har blitt kjent med meg så får du en helt annen side av mæ C: Jeg velger venner med omhu, ha få gode venner, istede for mange falske bekjente 

  Adoptert - Kom til norge da jeg fylt 4 år med mamma og pappa i november, til snø som jeg aldri hadde sett før. Jeg hadde ingen evfaring av norskmiljøet og språket, men det tok ikke så alt for langt tid før jeg snakket som en hest i norsk. Har vært her i nesten 12 år i norge og er utrolig glad for å være en "finnmarking"

     ♥ Utemenneske - Liker å være ute når jeg kan, det år dra på telt tur og skitur (av og til) har eg ikke noe imot. Synes det er kjempe deilig å dra på fjelltur eller ut i marka enn å gå i byen. det er så mye koselig å komme seg fra bylivet (menne ikke vennen :P)

  Støv på hjernen? - Jeg kan være sikkelig spurrevipp i blant, e flink til å glemme ting og er det med rydde romme (eks) er vell ikke den beste siden av meg :/ heller er jeg ikke sånn opptatt av å vakse og aner ikke når man burde før noen sier ifra..hehe flinke mæ ^^

  ♥ Åpen hjertet - Jeg er en som ofte ikke dømmer og ser det beste i andre mennesker og synes alle fortjener en ny sjanse. Også er jeg ikke fan av folk som snakker stygt om noen de har sett ved øyenkast. Noen ganger kan jeg tenke bare på det gode og men insert tilslutt at jeg tok feil om den personen. Jeg vil at alle skal ha det bra, jeg liker ikke at andre har det vondt og blir holde ute! 

  ♥ Hår - Jeg har aldri bortsett fra å stripe det en gang gjort noe spess med håret mitt, for uten å klippe det. Har egentlig altid vært fornøyd med harfargen og det naturlige skinnet jeg har. Natural is the best!

   

  0

  Fire spesielle minner
  1.  Sommeren 2010 (beste sommeren/reise jeg har hatt i mitt liv hittil.) Vi reiste "jorden" rundt på 101 dager, vi var innom endel plasser, kjempe koselig tur!

   

  2. Konfirmasjonen min a day to remember !!  3.
  Sommerfeber 2012 (bande mitt "grhh") Kjempe artig med god mat, underholdning og ikke minst bandet mitt ^^  4.
  Påsken 2011 (har ikke så mye bilder pga nesten alle ligger på den gamle pc) Det var en fin påske selv om det var den første påsken der vi ikke hadde våres tradisjon (være i lakselv/gaga med god gjengen)


  GRRRRRR!!!

  0

  "Åtte ting som irriterer deg"

  1. Når lærene sier at du skal ha fremmlegg/prøve, så blir det ikke!

  2. Folk som hele tiden skal ha oppmerksomhet for alt de gjør.

  3. At folk dømmer fra utseende før personeligheten..

  4. Justin Bieber fan!

  5. Fryser nesten hele tiden. (varmenarkoman=P)

  6.Forsove seg, veldig veldig flink til det.

  7. Dager der man ikke finner på noe men kjeder seg

  8. At bussen ikke er presis, den kommer som oftes forsein eller fortidlig, god i hate it!
  2

  Jeg har ikke noe å skjule.

   


  Det er en misdannelse som skjer under graviditeten, mange leger har undersøkt mye og har funnet ut hvis man begynner å røyke tidlig i svangerskapet kan barnet får leppe-gane spalte. Hvert år er det 120 nordmenn som blir født med leppe-gane spalte. Du kan få forskjellige leppe spalter, den kan enten være på høyre eller venstre siden på leppa. men den kan også være på begge sider.
  gane spalte er at det er helt åpent fra drøvelen og fremover, disse som har dette blir opererert når de er rundt ca noen måneder dager gamle. Ofte så får man arr og kanskje må pynte på det fordi det ikke er så pent og ikke grodd helt bra. men jeg var heldig so fikk et fint arr.

  dette er et godt eksempel på hareskår eller som det kalles leppe spalte:

   

  http://bloggfiler.no/h3nriettesveberg.blogg.no/images/638895-7-1281954322115.jpg

   


  Jeg ble født med totalspalte (leppe-kjeve-gane-spalte), og Jeg har vært kjempe heldig, de som har sydd har vært kjempe flink..arret er ikke mye synelig, det er ikke alle som har vært like heldig, 
  Jeg har blitt endel spurt om hva som har skjedd med leppa mi og nesa mi, fordi det er ikke som alle andres. neseborene mine er på forkjellig høyde pga jeg har sydd, ikke mange som har sett det.. Jeg har et oppfølge på rikshospitalet og det har jeg had siden jeg kom til norge (4 år) jeg reiser ned til riksen hver månede pga de ordner bittet mitt.  jeg ble før "mobbet" for hvordan leppa min var og fått endel spørsmål.
  hvis det e noe du lurer ikke gå rundt ryggen min, kom til meg å spør meg jeg biter ikke ;)

   


  Som du kansje har lagt merke til tar jeg skjeldent bilde fra venstre siden, det er pga jeg føler meg mere komfortabelt med den andre siden. Fremdeles jeg ikke føler meg komfortable med venstere siden er jeg ikke spesiell skjenert for å møte nye folk  eller dekke meg til med sminke fordi det her er mæ og jeg har ikke noe å skjule!
  0

  Oi oi, 5 ting om meg  1. Ting

  Jeg er ikke født her i hammerfest, jeg er adoptert fra kina da jeg var 4 år gammel, så jeg har bodd her i nesten 11 år..

  Så sånnsett har jeg "norsk blod", jeg stortrives å være en "finnmarking" .

  Er ganske fornøyd med det livet jeg lever nu!, vil ikke forandre noe.

  2. Ting

  Elsker å være ute, gå lange turer..det er så deilig å kunne bruke kroppen. Kanskje alle ikke vet det men jeg kan nøle i begynnelsen men er ikke så vanskelig å få med.

  og når man jeg har fått kroppen i gang er det nesten som æ ikke kan stoppe.

  Huske den gangen jeg skulle gå opp et fjell (husker ikke hva den heter, men den er høyere en tyven..hvis du er her ifra)

  Jaja, der var alle sliten unntatt meg, jeg føler meg altid som en fjellgeit.

  Når vi har skoleturer, bruker jeg og Sina-Marie (samme som meg, fjellgeit <3) bruker å være først, vet ikke hvorfor uansett om vi går opp et fjell eller en tur i marka.

  Artig å ha en venn som har samme "interesse" for endel folk sier at jeg går for fort! ^^ Så jeg vet hvem jeg kan ringe når jeg er rastløs.

  Som Bilder sier...   

  3. Ting

  Er ikke så glad i godter, jeg kan gå flere helger uten godter. Det er en godtetype jeg er "glad" i er haribo..men den blir jeg fort lei av.

  Er ikke fan av sjokolade, kan spise 2 ruter så er jeg lei, blehhh..blir kvalm av tanken på å spise en hel sjokolade.

  Noen ganger når foreldrene mine spør om godter så vil jeg heller ha grønne druer, det er nesten bedre en godter. (nam nam!) <3

  Så kan vel si at æ e kind of avhengig av grønne druer..må altid ha det når jeg er på butikken og handler mat..
  4.Ting

  Når jeg ser på film om det er på kino eller hjemme, hvis det er en skrekkfilm så bruker jeg å bli livredd atså at æ hiv meg til den nermeste personen for å gjømme meg,

  av og til trenger det ikke å være en super skummel film O:-D ..Også når vi ser på f.eks twilight så begynner jeg å ler når det er en seriøs scene eller når det er noe trist.

  Det flaueste er den gangen det var dønn stille i salen unnatt lyden fra filmen..så var det en person så døde, plutselig begynte jeg å hylflire *flaut* folk snudde mot og så rart på meg.

  Vet ikke hvorfor men æ ser plutselig scenene på en morsom måte. jeg trur de nermeste vennene mine er vell obs på meg når jeg skal se en "skummel" film, for det kan hende at jeg kan "hoppe på dem"

  5. Ting

  Jeg drikker aldri vann uansett om foreldrene mine sier at jeg må, jag kan ikke fordra vann, jeg drikker når jeg kroppen "alarmerer" om at den er helt dehydrert...

  Jeg drikker "aldri" vann til frokost, men hvis jeg ikke har noe annet å drikke så drikker jeg vann..men det er en LITEN sip fra vannglasset.
  0

  Utfordring: 20 spørsmål

  1. Hvilken årstid liker du best?
  Definetift SOMMEREN.

  2. Hva er/var dagens middag?
  kylling eller taco
  3. Hva var det siste du kjøpte?
  Spake og kamera til ps3.

  4. Hva hører du på nå?
  perfect two <3

  5. Hvilke klær i garderoben er dine favoritter?
  Hettegenseren min.

  6. Hva er din favoritt iskrem-smak?
  Tåler egentlig ikke is (melken)..men kanskje lolipop

  7. Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden, i den neste timen, hvor ville du dratt?
  Spania!

  8. Hvilke språk ønsker du å lære?
  Spanske.

  9. Hva er din favorittfarge?
  BLÅ ! :3

  10. Hva er ditt favoritt dyr?
  Har ingen, alle er skjønne.

  11. Hva er din favoritt-frukt?

  Grønne druer (ELSK)

  12. Nevn noe du VIRKELIG ser frem til.
  Påsken! <3

  13. Hvis du kunne endret navnet ditt til hva du ville, hva ville det være?
  ØØØØØØ....Vil ikke endre.. ;)

  14. Hvor mange ganger trykker du på Slumre-knappen før du står opp?
  Uendelig ganger..

  15. Hva er din favoritt-lukt?
  Rihanna og sweet rose

  16. Hva er det du bare MÅ se på TV?

  Ser nesten ikke på tv men hvis det skulle være er det Alle CSI, castle, Crimenal minds og osv.

  17. Hva ville du bli da du vokste opp?

  Fotograf

  18. Har du noen fobier?

  NÅL!!!!!

  19. Er det noe i livet ditt du virkelig angrer på?
  Nja, kanskje..men nevner ingen.

  20.Om du kunne velge EN person, hvem har formet deg mest?

  Har ikke had noen som har formet meg før Tage kom inn i bildet, æ har blitt mere åpen, blitt mere selvsikker og humøret er helt anderledis og hvrdan æ ser på verden (posetivt) <3

  .
  hits