• Forsiden
 • Add meg
 • 6

  My Xmas-time  Godt overstått jul! ❤ 
  Da er man gått inn i romjula, og den store boblen av spennning for julaften er sprukket. De minste har endelig fått åpnet gavene under treet, som har bare kriblet der. Ukene før julaften har bare sust forbi, der man gjorde siste innspurt på prøver, vasket og baket til jul og handlet de siste julegavene. Har ikke blogget siden sist, men jeg har vært aktiv med kamera. Den har vært med meg stortsett hvorhen jeg har vært, #bloggersliv haha

  Dagen før man tok julefeire, ble jeg invitert til en herlig jentekveld hos Hyaa. Der hun hadde vertet opp med god mat og underholdning. Kvelden var en super start på juleferien, med godt selskap!


  På Lørdagen kom endelig Ingvild hjem, på juleferie. Det var utrolig godt å se gojenta igjen! Vi bestemte oss at vi skulle bake på mandagen. Så mandagen ble en oreo kake og brownis satt til liv. Brownisen ble bakt for at vi skulle spise den, oreo kaken ble bakt for at den skulle gis som bursdagskake til kjæresten min.   På lille julaften startet jeg dagen med å bade, der jeg hadde fikset det koselig med snacks, lys og en episode av "pretty little liars". Senere dro alle søskenebarnene til farmor og farfar for å pynte juletreet deres. Noe som er lenge siden alle har vært samlet på samtidig. Før var dette en tradisjon, men pga noen av oss er borte på julaften, har den blitt borte. Når treet var full staset, dro jeg og to av søskenebarnene mine til meg, der vi pyntet juletreet der  På kvelden samlet min lille familie foran TV, for å se hovmesteren og grevinnen. Da hadde vi vertet opp med god mat og drikke, noe som var koselig. Det er ikke så ofte familien er fullverdig samlet i hverdagsstresset. 
  På juleaften voknet man til en julestrømpe som lå klar, der var det mye godsaker som falt i smak. Så va det å åpne luke 24, der en selfiestang lå klar. Tiden før julen ringte inn (5-tia) forberedtet man seg for aften med å stase seg opp og lage julematen. Julaften ble feiret hos farmor og farfar med familien. God mat ble spist, gaver ble åpnet og glede og latter ble spredd. Det var en fin og koselig feiring, med god stemning og julegavene falt i smak hos alle og en hver! 


  Håper du og dine har hatt en fin julaften, og får en flott romjul ╰☆╮


   

  4

  ✿ Artige, stressfulle dager! ✿

  Desember og april/mai tiden er en av de stressende månende innenfor dans og skole, der dagene går i ett. De siste ukene har gått til forberedning til danseforestillingen, prøver og heldagsprøver aka tentamen. På torsdag og fredag var de store dagene for dans, med to flotte forestilling, som var vellykket! ♥ Den følelsen før forestillingen, der alle er samlet og er spente for showet. Der latter og nervøsitet går rundt i rommet, og alle er oppgiret, og gleden er til å ta på og føle! Ellers så var hammerfest ungdomsråd samlet for juleavsluttning, noe som var utrolig koselig, med deeeeilig biff ♥ Blogge fronten har blitt lagt godt på hylla, der skolen og dans har vært fokuset 24/7 (føles som, haha)

  Et deilig bilde dryss fra dagene تت  1

  starst(r)uck

  Da var den aller siste dagen innkommet, i mårra (torsdag) tidliiii drar man hjem over. Noe som er utrolig kjedelig og trist! Har ikke lyst å dra tilbake, London er en herlig by og har så mye å by på. Gårsdagen var veldig innholdsrik, da vi var innom madame tussauds. Wow sier æ om det, kjedet ikke mæ et øyeblikk når jeg var der inne. Synes de har vellgjort plassen. Med at det var litt underholdning i mellom voksdukkene, sånn at det ikke ble "ensformig" gjennom hele "turen". Menne ja, storkoste mæ. Videre gikk turen for å møte en gammel kjenning av oss, for meg hadde jeg ikke møtt hun for 4-5 år siden. Så det var utrolig koselig å møte henne igjen! På kvelden hadde vi booket oss på en Thriller live musical. Noe som var ekstremt morsomt å se på, likte måten de hadde fremhevet det beste med michael jackson sin musikk. Elsker jo dans og musikk, og når de komboene er slått sammen, kan ikke ting bli bedre! 

  Dagen i dag skal gå til SHOPPING. Noe vi ikke har gjort siden vi kom, selvfølgelig har vi kjøpt noe underveis, men ikke en rein dag med bare handle. haha 

  Her er en av områdene dagen går til:  Ha en FLOTT dag videre! 

  0

  (U)lykke

  //London tid: 22:48

  Etter en lang dag i godværet, har man endelig fått surret seg godt under dyna og er klar for å legge seg. Dagen i dag ble gort til det samme som i går, gått rundt i london og besøk de kjente aktraksjonene. Vært innom harrods og piccadilly circus, bare for å ha vært dær og sett og opplevd. Det e utrolig kor mye ting kan forandre seg på 4-5 år siden sist. Er spennende å se tingene som man såg for da, som man ser nu. I begynnelsen i dagen var vi uheldig å miste kamera i bakken så linsa ble øddelagt. Så alle bildene (stortsett) er tatt med iphonen...men funker fett det også. ✌ Har erstattet den med en ny en, så kamerabilder blit det nåkk av resten av turen. Skal ut av London setrum i mårra og besøke området mamma bodde tidligere, da hun var student på min alder. 

  Så opp tidlig for å ta toget dit, så blogges seinere! 


  (deilige sola som skinner rett i øyene)  (må bare slenge med bilde av mæ og spider-man "danse")  0

  Bursdagsgave; London

  Endelig har høstferien innhentet oss, og man har fri fra skolen (nesten). Tidligere i år planla foreldrene mine en londontur aleine, siden de trudde æ hadde skole da. Men så viste det seg at jeg hadde høstferie akkurat da, så ja her er jeg! Vi reiser også med tante og onkel på mamma sin side. Siden reisa er nært til bursdagen min, ble denne reisen en bursdagsgave fra de. Kom hit på fredagen, etter en lang reise. I dag har vi tatt hopp-on-off buss og besøkte de kjente aktraksjonene, som Big Ben, Buckingham Palace, covent garden, trafalgar square osv. Bortsett ifra det regnet stortsett hele dag, har det vært utrolig koselig å se London igjen (4 år siden). Skal reise hjem på torsdagen, så æ ska nyte den tiden jeg har til flere aktraksjoner og ofc SHOPPING

  ツ Ha en fortsatt fin Høstferie (for de som har) og helg! 

  0

  -En Fantastisk Overskrift-  SOMMERFERIE og heii alle! 

  Denne uka rett før sommerferie har vært utrolig hyggelig. Som tidligere nevnt så var VG1 og VG2 med på en filmfestival, der man skulle lage en film sammen med den tilvalgte gruppa. Jeg var super heldig som fikk være på gruppa med alle jeg har mest kontakt med. Det ble tildelet premie for de som hadde best film og andre katogorier. Selv om min gruppe ikke vant, så har det vært utrolig koselig å få avslutte skoleåret med å arbeide med gode venner. På torsdagen ble jentene i gruppa invitert til Hyaa, for å spise en helt nydelig frokost. Det var meget hyggelig og starte dagen med et godt selskap! Seinere den dagen var jeg og noen andre fra øvet, på aks og danset for SNN sitt foredrag om pensjon  

  Siste skoledag ble avsluttet med å springe i regne for å kjøpe is til klassen og hygge oss den siste dagen alle (de fleste) var samlet. Trist at det er så mange som forlater klasse, og startet en annen plass/linje. Før alle sa hade og gav klem til hverandre holde rektor en fin tale for oss elever. 

  Kjenner at denne dagen har æ lengtet etter lenge, og sitter bare å jubler over det. Gleder meg ekstra mye til å reise til Malta og ha 3 awesome uker med beste jenta og møte nye personer. Forresten så har jeg og Ingvild laget oss en Instagrambruker, der vi skal poste bilder fra språkreisen. instagram: Malta_EF  

  ✿ Ha en fantastisk sommer og kos dere masse!  
  6

  -Girls Have More Fun-

  Heiiisann! 

  I helga var jeg og 7 andre jenter med å feiret Charlotte sin bursdag, som fyller år i sommeren. Det ble servert nydelige kaker, som var smashing. Det ble tatt masse bilder og gjorde diverse aktiviteter. Det var en utrolig koselig kveld, og håper at bursdagsbarnet synes det samme! 


   


  Denne uka er den siste før sommeren! herlighet som æ gleder meg, det er rundt 4 uker før jeg reiser til Malta på språkreise...la ukene gå fort! Akkurat nu så holder vi på med et filmprosjekt, der vi skal lage en film. Som vil ta endel av tiden min denne uka, pluss at jeg skal ha danse- og fotografoppdrag. Får se om jeg får blogget litt denne uka, lover ikke noe :)

  Håper alle hadde en fantastisk helg og en gledelig uke!

  0

  -En annerledes 17.mai-

  Heiii alle, Jeg er enda i livet! 

  Jeg vil først si gratulere med dagen (forsinket), håper du og dine hadde en fin feiring i går. Jeg hadde ihvertfall en utrolig hyggelig, i år ble feiringen i Oslo, siden jeg skulle uansett på kontroll ang reguleringen i mårra. Har aldri feiret 17.mai her før, bare sett på tv, så det var spennende å oppleve det i virkeligheten. Dagen startet med at koken i meg kom frem, der jeg mekket en skikkelig god frokost. Ferdigspist og mett, ble finstasen på og dro jeg, mamma og tante til byen for å se på toget. Tidligere jeg har vært i Oslo har jeg synes det er rush, ofte. Men etter denne gangen, har jeg fått et nytt syn, fordi da var det smekk fult på t-banen. Det var sånn at man var trykt i mellom folk og vegg. Da vi ankom sentrum var det folkehav, uansett hvor du så var det folk. Har aldri vært en plass med så mange mennesker på en plass, det var musikk av korps og tog så langt øye kunne se. Etter sikkert en halvtime med bøling kom man frem til Slottsplassen og så kongefamilien. Derifra gikk vi på cafè, og der møtte jeg Janne. Wow, man er i Oslo med mange folk, så treffer man en venninne. Var utrolig hyggelig å møte henne igjen, synd at det var et kort møte. Vi var veldig heldig med været, det var solfylt og 25 grader, fint vær gjør noe med humøret ✺ Seinere dro vi og spiste middag der vi møtte tante sin venninne, resten av kvelden satt vi og koste de siste timene av 17.mai. 

  Var kjempe koselig å få opplevd hvordan det er å feire 17.mai en annen plass, enn Hammerfest. Denne dagen har vært en dag som har satt sine positive spor 

  Et bildedryss fra gårsdagen

  Herlig å møte denne jenta igjen!      2

  "Som ild i tørt gress"

  Noe som er blitt svært trendy i det siste er å utfordre dine nærmeste om å bade innen 24 timer, noe som min kjære mamma gjorde med meg. Min mamma er ikke kjent til å være den første som bader, så når hun gjorde det kunne jeg ikke si nei 

  Siden Ingvild skulle bli utfordret av meg tenkte jeg at vi kunne ta det i lag, sånn at man kan dele morsomheten med en annen. Jeg kan beskrive opplevelsen med et ord "KALDT", selv om det var 12 grader i luften, kan jeg ikke si det var det samme i vannet. Typisk Marthe er å klare å sette kamera sånn er rettet mot et annet sted en der vi duket, såååå vi måtte bade to ganger ٩(×̯×)۶

  Menne her er filmen 


  #blogg #trening #hverdag #kosthold  #mai #helg #sommer #sol #mamma

   

  2

  Taking Photos In My Mind

  Da var påsken over og er kommet hjem etter å ha hatt en utrolig koselige dager. forrige gang jeg blogget ventet jeg på Tage og hans far, jeg var på demmes hytte fra mandagen til torsdag, da jeg ble hentet av søskenbarnet, pappa og noen venner på skuter fra hytta våres. De dagene jeg var der var utrolig koselig, det ble grilling ved bålet, skuter tur, bli kjent mer med hans familie og kortspill. Jeg tok bevist ingen bilder da jeg var der, ville heller være i øyeblikkene og bevare det i minne, og siden jeg var der så kort ville jeg bruke all den tiden jeg hadde. Det å tilbringe litt av ferien hos kjæreste og familien hans var herlig 

  Resten av påsken gikk til å være med familien og venner på fjellet, med grilling og fisking i god vær. Noe som er godt med sånne høytider er maten, masse godt mat, og stampen. De siste dagene av påsken fikk jeg overnattingsbesøk av søte søskenbarnet mitt Line. Var utrolig koselig å være med henne, jeg kan være 110% og mer enn det! 

  Det har blitt tatt bilder etter og før jeg var i Oledefjorden. Det har vært utrolig godt å få vært med familien min og bare fått tid ilag med dem, siden i hverdagen har alle noe de skulle ha gjort som gjør at vi ses sjelden, kanskje til middag og om kvelden. Snurr bilder -

  "lagde en oreokake sånn at vi hadde noe vi kunne kose oss med på påskeaften" 

  "Noe som var gøy var at noen av de minste søskenbarn våknet med et kart som førte til ledetråd og oppgaver. Jeg og line hadde sittet og ordnet skattejakten dagen før, var koselig at ungene så til å like"٩(̾-̮̮̃̾-̃̾)۶  Q: Hvordan har du hatt det i påsken?

  0

  *De Minnene*

  Da har søndagen kommet med storm skritt, disse dagene er hviledager eller ta opp noe tapt på skolen, sitter å kose meg med kake og mat fra gårsdagens stund. Denne helgen har æ venta på lenge, på fredagen bakte jeg kakebunn og muffinser, sånn at de var klar for mårradagen. På lørdagen kom Hyaa og Ingvild for å hjelpe meg med forberedelsene før gjestene kom. Det ble en vellykket kveld der vi satt og spilte forskjellige spill i 6 timer, sånn går det når man har det artig♥   Håper alle har hatt en fin helg og en flott søndag!    


     4

  "Erre herre er party?"

  Som bursdagsbarnet åpnet festen "erre herre er party?" og gjett om det var et morsomt party! Hadde spart magen for godmaten som ble servert, sku ønske man aldri ble mett, fikk ikke smakt på alt :( Var koselig å se gamle og kjente folk, var mange flotte innsag til heder for henne. Det var prat, dans og hygge som lå i luften, bildene kan vell fortelle mer en hel bibel  


  Festens bekledning 

  #fest #mat #venner #hverdag #blogg #kosthold #inspirasjon

   

  4

  Happy friday!


  Uff, for en herlig dag det var i går. Æ er en person som elsker å gjøre andre glad, som jeg skrev i forrige innlegg så bakte jeg kaka til klassen, for å gjøre noe koselig for dem/oss. Va endel nervøs på hvordan reaksjonen ble og ble positivt overrasket, kaka gikk så og si med en gang, det e så godt å glede andre! 

  Her er bilde av kaka, bakte oreo (hvis det er noen som vil kan jeg skrive et innlegg hvordan man lager den)


  http://bloggfiler.no/wcg.blogg.no/images/1320661-9-1392360463277.jpg

  Etter skolen ble valentines dag feiret hos kjæresten min, der han hadde mekka middag, ordna favoritter til dessert og herlige roser og et kort til. Var utrolig koselig, kvelden gikk på film som "ps! i love you", den e så fin, hadde allerede sett den tre ganger før. I dag våknet jeg til en god frokost før det bar løs til aks, der Tage var Jury og æ fotograf, det var mange gode talenter i dag! (bilder kommer seinere)  (tok ikke så mye bilder fra fredags kvelden, ville heller fokusere på øyeblikket og bevare det i minne)  0

  tilbake blikk!

  Sånn er livet, det går sin gang og kan ikke stoppes hvis ikke tiden blir plutselig stoppet. Tiden har bar e flydd utrolig fort og sku ønske det fjordåret kunne vare for evig. Et ny år og skolen har startet, jeg ville ikke la året ebbe ut. Når jeg ser tilbake kan jeg nesten ikke stoppe å smile, har forandret og formet meg til noe positivt og blitt mere selvsikker på meg selv, funnet ut hva jeg vil i kaoset mitt. Har noen planer for 2k14 som jeg forhåpentlig håper blir til virkelig

  Tenkte å avslutte innlegget med bildecollage fra 2013, føler at det var bare noen dager siden vi gikk over til et nytt år  0

  2k13 - 2k14


  wow, tenk at et nyttår har allerede gått og vi e nu i 2014! 

  Denne siste dagen av året daffet jeg og Tage til formiddag, så var det opp å fikse seg og se H.M kongen, middagen var god med pinnekjøtt *elsk"*. For at tiden skulle gå begynte vi å spille "hvem i all verden", utrolig komplisert å vite hva folk huske...  Når klokken slo 00:00 ble mørke fylt med masse flotte lys og høye drønn, var utrolig fint! Kvelden ble avsluttet med en film 

  ♥ Håper dine ønsker går i oppfyllelse i år 

  0

  Fantastisk!

  Heia! 

  Det har vært stille her ang jula, har latt bloggen på hylla og kost meg med familien i jula. Det har vært en veldig fin juletid her på hytta, litt rart siden det var våres første gang vi feirer jul her. På julaften våknet jeg med at besteforeldrene mine kom og vi ordnet med julematen, så ble det en tur i badstuen før finstasen kom på og to av onklene mine kom. En god juleribbe og etterfulgt av herlig dessert, dessverre va æ så mett at det va lite plass til desserten.

  Resten av kvelden var det prat, kake, kaffe og pakke åpning, hadde ikke ønsket meg noe spesielt i år så var veldig spent, men var veldig takknemlig for alt! ♥ Jula for meg er at familien er samlet og alle har det bra, og ikke minst alle gode måltidene. Det var en stille og koselig avslutning på julaften. Jeg har ikke tatt så mange bilder, fordi har glemt den av i løp av kvelden og selvutløseren og kamerastativet e hjemme, men tok noen før den ble totalt «lagt» til side. Håper du og dine har hatt noen minnerike dager, og fortsetter fremover! 

  0

  Vellykket!

  Som jeg har annonsert på bloggen var det en konsert, som gikk fra all forventning, det var ca 129 som var der. Dette konserten var arrangert av ungdomsrådet som jeg er delaktiv i, så det ble endel forberedning før konserten. Ingvild sov over hos meg fra  fredagen til lørdagen for å hjelpe meg med å lage cake-popsene, som var himmels god og mektig og suuuuuper enkelt ♥ Det var allerde mange folk som stod utfor døra en halvtime før de åpnet, det var knuffing og puffing når alle skulle inn, hehe. Etter konserten ble det loddtrekkning der pengene som ble tjent inn gikk til barne.avd på sykehuset, jeg vant faktisk noe også   Skal la bildene snakke resten, det kan forklare medre enn med ord, enjoy! :
  Nammmmmm   (Det var koslig at de likte resultatet med backstage )


  2

  Døgning #2

  I helga var det døgning på bootleg i forbindelse av 10 år jubeleumet sitt, der man kunne lane for de som ville...som vil si stortsett alle. Det ble servert mat fra mat-teltet, Dj og god stemning og energi gjore at natta var gøy! Det var Helium beat dær jeg "dopet" meg ned på heliumet, det ende med den krafrige hodepinen og forbud mot å sove slev om æ va kjempe trøtt (selff e man det når man ikke får lov til det.) På det lyse siden vant vi (jeg og Silje ) kvelden/natten ble også fylt med tvister, dans, sang og mye annet! 

  "sku ha skrevet før men har blitt opptatt med prøver osv, men nu e det HELG! skal se om det kommer noe"    
   

  0

  11-13 in picture #1

  Denne helgen feiret vi jubeleumet til bootleg, der det startet med at de arrangmerte konsert med  Jaa9 & OnklP "fan side her" (support av SlypiA, fan side her) Var utrolig koselig fikk med gode venner og møtte kjente som gjorde kvelden bedre!   

  Her er bilder fra kvelden:


  0

  Bursdagskos

  Heisann hoppsann ;)

  Long time no see, i det siste har ikke fantasien og blogge lyst vært så høy,har ikke hadd så lyst til å sette meg ned å skeive innlegg, ta bilder og sånnt i det siste. Og samtidig har jeg vært travel stortsett hver dag som også har gjort til at det ikke ble noe posting. Nu som skolen e startet på full guffe, jeg ska begynne å danse igjen + jobb så kommer det nu innlegg her i ny og ned! 


   

  I går hadde en av mine gode venner bursdag, han Bjørn-Tore. Så det ble selvfølhelig feiring og den tok sted på peppez, der fikk vi mange ballonger, bursdags hatt og bursdagsbarnet fikk issssss fra peppez. Vi satt og lekte med ballongene og heliumet, haha, har ikke hadd det koselig på en god stund. Etter alle va gode å mette gikk vi te han Bjørn-Tore og ble servert verdens beste *nam* og snoppps, vi ble å se pain and gain, til jeg ble hentet og det bar rett til hytta. Det var en hyggelig kveld med gode venner! 

  Outfiten for bursdagen i går:   

   

  0

  summerday to remember #2013

  HOLA alle sammen!

  Da har tiden bare flydd og slutten på sommeren er skremmende nært, sku ønske dn tok aldri slutt, samtidig som æ vil ha vinter og snø. I mårra er ferien over for denne gangen og neste etappe begynner, ska bli litt kos å komme i gang.  Denne sommer har vært utrolig innholdsrik og helt sykt, sitter å smile av minnene.


  BULGARIA MED FAMILIEN

  rett etter klasseturen pakket jeg kofferten og dro til Bulgaria med mamma og pappa, hadde to fine uker i varmen, va bare deilig å ligge på stranden og ladde batteriene, opplevde nye ting og møtte hyggelige folk, spiste x antall pannekaker med nutella *nam*, ja rett og slett bare slappe av!
  50 ÅR FEIRING


   
  SOMMERFEBER

  Dager etter stakk jeg til byen for å ha en awesome uka med fantastiske folk, underholdning og glede. Hva kan man si en uke med aktiviteter hele tiden nesten uten hvile :)
  GEORGIA MED LGS

  Etter å vært hjemme en stund ble kofferten pakkert igjen og rettet mot Georgia med gjengen, kan rett og slett si at uka va noe av dt beste som jeg har vært med på, å møte folk fra "hele" europa. Dt va deilig å være i varmen, bruke sommerklærne og sola, blir faktisk gla når dt e sol :D

   

  KOS MED VENNER OG NYTE FERIEN

  De dagene jeg ikke va på reisefor har jeg nytet fri med venner og kjære, spist masse god mat, nytet dt gode været hammerfest har fått, hadd koselig coslpay piknik, tullet og bare slippet seg selv løs! ^^

  Hva kan jeg si si, en vellykket sommer!
     0

  Georgia tur!

  Heia, håper du har hatt en fin sommer til nu!

  da er man kommet hjem fra en herlig tur i Georgia som er en av grunnen til fraværet hær, kom hjem for 4 dager og har stortsett jobbet helt siden jeg landet i norge. Så har ikke hatt den perfekte tiden til å sette meg ned og ordne bildene og skrive, der har ikke helt gått opp for mæ at æ har faktisk vært i Georgia og at dt er under en uke te jeg begynner på videregående. Ska bli så synsykt rart å ikke se gammelklassen, men er samtidig klar for å prøve noe nytt!

  Da vi ankom Georgia tidlig på morgen ble vi møtt av varme, kuer og råkjøring, tuting og non-setebelte. resten av nasjoeene sku ikke komme før løp av natten og morgen så vi brukte fritiden på å gå rundt å se hva Georgia hadde å by på før vi vende nesen til Rostavi camp der vi spiste lokal mat som ikke helt va min smak pga de hadde ett eller annt krydder som de hadde i enhver mat de lagde (nesten) -.-" Dagen derpå var alle nasjonene ankomet så vi var tilsammen 7; Norge, Amrmenia, Belarus, Germany, Georgia, Slovenia og Hviterussland, den dagen brukte vi på å bli kjent, gjøre aktiviteter og av-rustet engelsken min x) De neste dagene hadde vi aktiviteter som varte fra mårra og kveld, dt va city gamre, national game (skiløp, egg springing og sekkeløp), vi hadde olypic leker; der vi lagde dans og kostyme og konkurerte mot hverandre. Ble sjokkert over at jeg og Eva (fra norge) kom på 3.plass "bronsje" av jentene, go girls. I to dager pakket vi i sekker og dro fra Rostavi til en camping telt der vi sov i telt for 2 dager, under veis til og fra stoppet vi for å se litt av Georgia, ett fint land! Dagen etter vi ankomet campingen gikk vi 1.6 min til en foss som het water fall. Hadde glemt skolene hjemme (Norge) så jeg gikk i converse, stolt! Det va også andre aktiviteter som blant annet; leker, quiz og presentasjon av landene våres der vi brukte denne video for fakta og morsomhet :)

  Bildene kan si mere enn jeg kan beskrive!


  Den siste dagen va veldig tungt, for æ har vært så heldig å få lov til å oppleve en herlig gjeng med så mye posetivt å gi, dt va ingen som gikk alene og kjedet seg. Under turen sp filmet vi harlem shake med meg i skeleton kingurumien, va rå artig å filme dt, legg dt på bloggen når dn e ferdig...Vi brukte dagen i vakre Tiblisi der norge gjengen m/2 georgian dro til en gate med bare butikker, der ble dt seff shopping. På kvelden ble vi hentet i taxi og kjørt til en resturang der vi ble servert med utrolig mye mat, dt va reneskjere julemiddagen. I rostavi camp va dt en baseng som jeg/vi aldri tok tiden til å bruke, men siste dagen måtte vi bare ta en natt bad timer før vi skulle dra. Flyturen hjem ble ikke smooth som vi trudde fordi flyet fra Georgia va 3 timer forsinket som gjorde at vi ikke rakk flyet fra Amsterdam. Når vi sku ordne flye videre seff gjorde at vi ikke rakk Oslo flyet selv om vi hadde 8 timers vent i Oslo....Jaja Amsterdam va jo et svær flyplass så kan jo ikke akkurat klage på at vi måtte vente der. Da vi kom til Oslo om kvelden og ankom hotelet som vi måtte sove over ble vi møtt med den fine rommet, den va stor! dt va jo som en suite, herlig etter en lang dag på flyplassen!

  Gjett hva, lingnende prosjekt ska holdes i norge, belivit or not! XD

  HERLIG UKE!  0

  Herlig!
  Yohooooo!

  Håper du har en hadd en fin dag te nu! stod opp grytidlig for å dra og handle ting te reisingen, nu sitter jeg her og tenker på gårsdagen som va en utrolig koselig dag med folk. Det hva kanskje ikke sol men varmen var der, vi satt der og tullet, spiste, danset og mye mer og tiden bare flydde fra oss. Folk kom og noen gikk og slengte seg ned med oss, turister vinket og mye latter ble det! Det var en dag som var rett og slett minnerfullt. Men dagen stoppet ikke der, etter at vi hadde tatt kvelden ble det kveldsbading ved breidablikkvannet med Tage, Varg, Marie, Snorre og Sina-Marie. Vanne va kaldt/varmt og æ va dn første uti, men da æ stod opp fra ble æ en forsenpinne :) dagen avsluttet med en herlig kveldstur med kjære før en utslitt jente la seg etter en fantastisk dag som selvfølgelig går i minneboka!


  (ikke alle e her, men dt va stortsett de som holde ut hele dagen)


  0

  mye moro ^^

  heisannhoppsann! 

  Denne uka har vært fullpakket med forskjellige ting, som er en av grunnen til fraværtet hær, det har gått til sommerfeber og rundt det. For de som ikke vet va sommerfeber er, er det en kulturfestival for unge folk, der man kan delta ulike workshop og aktiviterter og dra på konserter. Æ hadde meld mæ på bandworshop der instruktørene var "All about the sound", siden gitar jobben va tatt så sa æ ja te å spelle bass, va faktisk ikke så vanskelig, mere gøy! Vi (Martin, Leander og SIna-Marie)  coveret "one way or another" og "in my head". hver kveld hadde bootleg konsert og show, det kom blandt annet Oslo S, Cir.Cuz, Gøril Nilsen, Trine Lise og mer! Nrksommer va jo innom Hammerfest denne uka og jeg ble oppringt av nrk radioen som byens ordfører hadde tipset de om mæ, nrk ville ha en intervju med meg og Sina-Marie om hvordan ungdomslivet va i Hammerfest, va kult!

  Kan høre intervjue  her (spol te 00:40:00)

  sleng endel bilder som kan fotelle istede for utrolig lang tekst...men jeg kan jo fortelle at uka har vært utrolig koselig med venner og folk, har vært en minnerikt uke med mye fart, er allerede spent hva neste års sommerfeber har å by på!
  0

  bulgaria #4

  Da er man kommet hjem til litt mindre varmere Norge - Hammerfest, flyet va endel forsinket, men det føltes flere timer...ble møtt i lakselv med regn, det va da det slo meg at æ savnet Bulgaria, Sozopol. Det var så herlig å bare hive på seg noe fort og dra ned på stranda og nyte varmen. De to ukene æ va der va minnerikte dager med avslappning, utforskning, fart, moro og gode måltider, tiden har bare flydd bort! Sozopol er absolutt en plass jeg anbefaler hvis du ikke vil dra til en plass der det ikke er sikkelig "turistmaskin", me masse skriking og skrålig for at du ska handle fra de som går langs strandene eller bodene eller resturangene, men til en plass der det er endel turister men samtidig "ro" til å slappe av...Har rett og slett kost meg!  1

  Bulgaria #3 - biltur

  Nu e det bare 5 dager til denne eventyret et over, jaja. Har leid bil i 3 dager som vi har brukt til å dra på badeland (aqua paradise), shopping og stranda. Det var utrolig artig å være i badelandet, trur ikke æ har vært i en så stor før, det ba vannsklie overalt, du kan jo bare se her:

  Det va en utrolig innholdsrik og kick dag, med masse vann, fart og tøye grenser :) de neste dagene ble til stranden og sola, va på Sunny beach og en rolig Strand som æ ikke husker heter. På stranda fikk vi av en krabadat, som æ i ettertid fant va giftig. Så nu ska æ nyte de siste dagene med å slappe av og oppleve mere av plassen. Ska bli rart og ikke ha varmen døgne rundt.

  Kos deg/dere videre i ferien ^^

  *bilde dryss fra bilturen*

  0

  Bulgaria #2

  Hei hei!

  Dagene har flydd og livet i Sozopol er herlig. Det har blitt endel solslikking de meste parten av dagene, is, mat, iste og utforsking av byene (gammel/ny.)

  Nu har vi leid oss bil så nu blir det mere utforskning av Bulgaria. Skal bli koselig å se flere steder enn bare Sozopol. Det er utrolig deilig å våkne til varme, sol og nesten ingen skyer og sovne med varme og mørke, skal bli rart og ikke ha det når jeg kommer hjem.

  I gammel byen har de en arena der de har gratise konserter og fremvisninger. Denne uka har de internasjonal barne festival, så unge hadde forskjellige nummrer. Artig å se på!

  1

  Bulgaria #1

  Da er man endelig ferdig med eksamen og kan ta det rolig. Bulgaria, Sozopo er en varm, solfylt og en fin by. Våknet med at solen stod på full himmel og det var vamt, var bare å hive seg på sommerklærne.

  Vi brukte dagen på å utforske Sozopos gater og bli kjent i området. Det ble litt handling her og der i bodene de har, en ting som er koselig å dra til syden er at det er "arrtigere" å gå langs gater og se i boder istede for inn og ut av en butikk.

  Siden æ ikke ba hjemme på vitnemålsutdelingen tok jeg heller en mini mini veriasjon av det.

  6

  Sweeden + "cover"!
   

  Da er man kommet hjem fra en fantastisk avsluttnings tur med klassen. Turen gikk til sverige, Luleå, der vi ankom fredagen på morgen. Vi ble delt inn i forskjellige hytter med folk man hadde ønsket og bo med, jeg ble å dele med Janne, Bjørn-Tore og Sina-Marie. Jeg er kjempe fornøyd for at det ble dem æ ble å dele, det var nesten ikke et minutt vi kjedet oss!

   

  Vi dro på resturang/fastfood og spiste god mat, var på shopping i de forskjellige stedene, det ble vann krig + bading, fått kjørt go cardt, vært å spilt lasergame og koset oss med myggen, Istede for å fortelle alt i detaljer, tenkte jeg å legge en collage med bilder fra turen som kan fortelle turen istede for at det skal bli en hel bibel :)

   

  Som sakt en fantastisk tur! 

   

  Tilbake turen ble det endel synging av sanger som ble tatt video av:

   (endel dårlig kvalitet pga noe er tatt med mobil)


  #sverige / #venner / #tur / #avsluttning / #fantastisk / #minner / #folk / #klasse / #artig

   

  Stikkord:
  4

  Et halvt år!

  I dag har jeg og Tage vært sammen i et halvt år! Det er utrolig hvor fort tiden flyr og det føles absolutt ikke som det er et halvt år siden jeg og han ble sammen på bursdagen min, men det er det alså! Det har ikke vært bare dans roser, det har vært utfordinger, men vi  kommer altid oss igjennom dem! <3 Det har gått så sinnsykt fort, og jeg er så glad for at vi er sammen! Disse månende har vært veldig innholdsrik med både opp og nedturer, men vi har klart å holde sammen uansett♥  Vi har gjort så mye sprell og gøy sammen, og det er aldri kjedelig å være med ! Vi har gjort mye rart, og har så mange fantastiske minner sammen som også skal bli flere av!!

  Jeg husker da du sende denne videoen, det smeltet meg helt!

  Og den gangen jeg filmet da vi tok bilder uten at du viste:P <3

   

   

  Elske deg verden beste gutt!! <3 
   

  0

  nattevakt = Lite søvn

  16 mai var knall!!

  Bootleg/foreldrer hadde arrangert et rusfritt kveld for for 10 klasse, en slags avsluttning på grunnskolen og feire av dagen før 17.mai

  Vi var der fra klokka åtte til fem om morgen med innhold som:

  + Danse (velkommen show)

  + DJ

  + Russeknute, quizer, beat for beat, Gaterebus  

  + Servering av pizza, brus og baguetter

  + Gaming

  + og mye mer!

  Det va sånn at man fikk "gratis" forsyning av brus, godter, kake og mat så mye man ville! 

  Det ble delt ut endel fete premier, som ble delt ut hvert andre time,

  æ trur de fleste ventet på hovedpremien som var 10k som var på slutten av kvelden, jaa rundt 4 tiden *trøtt da*

  Æ angret ikke på at æ dro ditt, en kveld som ikke blir glemt med det første! :P

   

     0

  kristi himmelfartsdag

  Heia :)

  Dagen i dag har vært veldig koselig, en stund siden æ har "stesjet" opp med bunad og og sølje osv.

  Det startet ble servert endel god mat og brus, prat her og der og tale

  var der til rundt halv 5 da begynnte folk å dra og da gjorde vi også det, har vært ute å nyt sola og tatt bilder.

  Koselig å at vi har fri i mårra, gjørt mæ ingenting ^w^
  0

  S.U.N.D.A.Y


  Heia! Denne dagen har vært en god blanding med morsome og kjedelige timer. Sov til halv 1 som var rett og slett herlig, trur ikke æ har sove så lenge på ukevis. Hadde avtalt med mamma at jeg skulle vaske rommet, det gikk neste 4 timer å bli ferdig (kjedelig!) Elskling <3 kom innom en tur etter vaskingen, vi dro ut for å drege med Janne med til moloen., det ble tatt noen bilder og tull før vi stakk hjem pga vi frøs. Vi ble å spille, spise snop , kos og tulleprat helt til Janne og Elskling <3 måtte dra rundt 10, det var kjempe koselig kveld! ^w^  Nu skal æ hoppe i køya for det e en kjedelig skoledag fremfor meg, Yeah!, gleder meg sykt..ehehe..not! ;)

  God Natt (^_^)  0

  Herlig!  WOW! for en awesome dag det har vært, det e lenge siden æ har hatt det så morsomt! Vi dro fra skolen rundt 09:00 og var der ca 10:00. Da hoppet jeg i skiene og begynte å renne med en gang heisen startet og siden da har jeg ikke stoppet, med unntatt mat og sånnt. Vi har kjempe heldig med været det var sol og varme hele tiden og et godt føre i bakken, det var helt smashing!

  I dag prøvde æ snowbord for første gang!! det var utrolig morsomt selv om det ble en del fall og knall her og der, men æ ga ikke opp. Var vanskelig i begynelsem men ble lettere etter hvert. E ikke akkurat pro på snowbord men æ kommer no meg nesten uskadd ned ^^ Nu kjennes alle fallene etter forsøkene på snowbordet, har vondt rundt om kroppen, men det er verd all moroheten æ har hatt i dag og som et ordtak sier: øvelse gjør mester!  Vi tok bussen hjem kl 18:00, litt synd at tiden gikk så fort :/

  Nu er det siste innspurt til fremmlegget som æ har med Sina-Marie og Janne i mårra det handler om språk, siden vi hadde en lang skoledag i dag så får vi avspassere halve dagen i mårra, tidlig helg, yey ^^

  vellykket dag!
  1

  almost sick..

   

   

  I gar hadde Janne bursdagsfeiring for seg selv, det ble historiefortellinger, nsp, pizza og ofc film. (1/3 av seven psycho og hele pirates of the carrabien - on stranger tides)

  De som var dær var Unni, Tage, Bjørn-Tore, mæ, SIna-Marie.

  er/begynner å bli syk i går så var ikke på G i bursdagen, Tage og æ dro hjem rundt 1 tiden etter at vi hadde sett den siste filmen

  Vi så endel tv før vi gikk i seng rundt 4

  Koselig kveld! <3

  (tok ikke så mye bilder og noen ble uklar pga Janne viste ikke at ho måtte manuel fokusere XD)  BURSDAGSBARNET JANNE !! <3 <3
  0

  Yeah, cosplay  Da er bildene fra Cosplay, hvis du lurer på hva det er der det på en måte en utkledning party eller halloween bare ikke så fult "skummel tema"

  Men det ble no en vellykket kveld selv om det ikke kom så mange som vi hadde håpet ^_^

   

  0

  Skole party ! ^_^
  Som du sikkert skjønne er jeg på skolen og sover, vi har gått gjennom en del konkurranser.

  Gruppa mi kom på 4. plass ^_^

  Yey !

  Snart er det pizza, er kjempe sulten!
  Pene Marte <3


  NAM! ^_^

  kokken Sina-Marie ^_^

  her lider ingen nød! :DD

  BLOGGES ^_^

  2

  Siste dag x/

  Da var siste del av Sommerfeber over... :/

  litt trist...men men, har stortrives under sommerfeberdagene! <3

  I dag spilte bande mitt "chrr´" i ølteltet på rådhusplassen sammen med andre flinke folk!

  Showe gikk super bra..ble fornøyd med resultatet...synes bandet var utrolig flink :3

  Etter showet dro Janne og æ til "mix" jeg handlet lakristenger, brus og panini (nam nam) etter det dro vi på feber-nedkjøling xD

  Cinemation og filmworkshopen hadde laget stillige filmsnutter Lik "cinemation" på facebook HER!

  Tok med kamera så det ble noen bilder ^^  Travle fotografer ^^
  0

  Feber tid

  NU er sommerfeber godt i gang! x)

  det har vært dans, konsert og workshoper +++ at det er enda mer!

  I dag var attitude dance crew

  , undefined bankmenn ++ lokale artister :P

  Gleder meg til i mårra da kommer danseshoe, smaksprøve (mat) stand up osv.

  I dag på band workshopen har vi klart å gjennomføre sangene vi skal spille..bare finpuss igjen ^^


  0

  St.hans aften BILDEDRYSS :3

  Kommer bilder fra dagen min :P

  har bare chillet og laget header til Sina-Marie, ble fornøyd <3

  Blogges :PPP

  2

  Valp!

  Endelig fått en hund, har ønsket meg en så leeenge ^^

  Han har fått navnet "tubby" og er en rolig og kosen hund som liker å ligge på fange <3

  Han er bare så skjønn, vi 2 er blitt så gode venner at man skulle tro han har bodd hær i flere år :3 <3

  Skal legge mæ nu, har hatt måtte tentamen....det gikk sånn "ok". Er glad for at vi er ferdig med alle tentamene for i år.  Blogges 

  MARTHE STRØMME <3

  0

  Spennende skole dag/kved XD

  Heia alle sammen! ^^

  I går hadde vi overnatting (eller vi sov jo ikke) fra kl 19:00 til 07:00 i dag.

  Det var kjempe artig og koselig ^^

  Vi hadde frietøyler på kjøkkenet, så vi kunne lage hva vi ville.

  Lærerene hadde laget mange kule aktiviteter og oppgaver

   b.l.a huske ting, ha bind over øyene og puzzle eller lukte eller smake på noe

  (morsomt å se utrykkene på de som måtte spise noe som var blandet med 5 ting) XP


  På en "party" må man ha godter, Trond-Daniel hadde med gele...var faktisk godt ^^

  Koselig besøk ^^

  Alltids koselig å ha fritid :D

  Noen var heldig som hadde tatt med seg noe godt <3  Gruppa min kom på 1th plass da vi måtte fordele oss , men gruppekonkurransen

   kom på 4th plass :P


  Alle på plass på kjøkkenet, var bra at vi fikk spise hva vi ville :)

  Litt posering er bra ;)
  de fleste hadde pizza, den Trond-Daniel hadde var FÆL!   Sina-Marie klarte å spise opp en hel pizza :O når hun var ferdig hadde jeg ikke begynt  :B

  Hmmmm, er det noen som kjeder seg litt ? xD  Det har vært en utrolig fin kveld med klassen, håper det blir flere sånne <3

  SNAKKES ^^


  BLOGGES

  >MARTHE STRØMME< 

   

  0

  Jepp, konfirmert!

  (innlegget skulle komme i på søndag.....)

  Da er man konfirmert, har ventet en lang stund på dette ! <3

  Å stå i kirka og var blitt konfirmert var en kjempe god følelse, det er bare 1 gang man får denne dagen :D

  Da vi kom inn kom vi til et hav med masse kamera med blits, det føltes nesten som å være en kjendis på røde løperen. Haha XD

  Da vi var ferdig skulle folk gratulere, det føltes nesten som ut som det aldri skulle bli ende med folk, ble litt sliten av å stå der c:

  Denne dagen har vært en minnerikt dag som går rett i hjerte mitt, det var så mange flotte mennesker som kom for å feire dagen sammen med mæ.

  Det setter jeg stor pris på, det er ikke gavene som er det viktigste men alle som stillte opp...det synes ihvertfall jeg :3

  Jeg fikk verdens beste gave fra mamma og pappa, en mac pro. Vet ikke hvorfor men jeg ble så glad at jeg falt noen tårer, det gjorde mamma og pappa ! <3

  Hadde ønsket det så lenge... :D

  Vi hadde gåter, dansestopp, masse mat, latter og glede. Da folk begynye å dra ville jeg ikke at de skulle dra, jeg ville fryse festen og ha det for altid! ^^

  Jeg synes det var alt for koselig at jeg ville ikke hjem eller at dagen skulle slutte...Men alt har sin ende :(

  Her er noen bilder, av konf.festen <3
  Denne dagen var helt fantastisk ! <3<3<3

  Q: er du konfirmert?

  Blogges

  >Marthe Strømme<

  2

  minner 2011, del 2

  Her er del 2 av minner 2011 <3

  Håvard, meg, Varg, Victoria og Martin (i byen i sommer )


  Sina-Marie og meg (skole overnatting)

  Sina-Marie og meg ( bursdagen min)

  Ingvild, Janne og Håvard ( bursdagen min )

  Amalie og Sondre  ( bursdagen min ) 

  Amalie  ( bursdagen min ) 

  amalie og meg  ( bursdagen min ) 

  Martin og Sondre (bursdagen til Sina-Marie)

  Amalie ( bursdagen til Sina-Marie )

  Janne (bursdagen til Sina-Marie )

  Amalie og meg ( bursdagen til Sina-Marie )

  Amalie og Tatjana (bursdagen til Sina-Marie )

  Sina-Marie ( bursdagen hennes )

  Marthe (bursdagen til Sina-Marie )

  Sondre (bursdagen til Sina-Marie )

  Varg, meg Tatjana og Ingvild  ( bursdagen min ) 

  Janne, Sondre og Sina-Marie  ( bursdagen min ) 

  Sondre og Sina-Marie  ( bursdagen min ) 

  Meg og Sina-Marie  ( bursdagen min ) 

  Sondre,meg, Sina-Marie og Amalie  ( bursdagen min ) 


  Tatjana, Janne og Sondre  ( bursdagen min ) 

  Meg og Håvard  ( bursdagen min ) 

  Meg, tatjana og Amalie  ( bursdagen min ) 

  Janne (halloween partyet til Janne )


  Sondre, meg, Varg og Sina-Marie   (halloween partyet til Janne ) 

  Martin, meg, Sondre, Victoria, Sina-Marie, Varg og Snorre   (halloween partyet til Janne ) 

  Martin, meg Sondre, Victoria, Sina-Marie, Varg og Snorre   (halloween partyet til Janne ) 

  Meg og Victoria   (halloween partyet til Janne ) 

  Varg og Snorre   (halloween partyet til Janne ) 


  Meg og Martin   (halloween partyet til Janne ) 

  Meg og Sondre   (halloween partyet til Janne ) 

  Sina-Marie og meg   (halloween partyet til Janne ) 

  Sondre og Janne  (halloween partyet til Janne )


  Sina-Marie og meg   (halloween partyet til Janne ) 

  Varg, Sondre og Snorre   (halloween partyet til Janne ) 

  Martin, Varg og Snorre   (halloween partyet til Janne ) 


  Martin og Varg   (halloween partyet til Janne ) 

  Sina-Marie og Snorre   (halloween partyet til Janne ) 


  Meg   (halloween partyet til Janne ) 

   

  BLOGGES:

  MARTHE - <3

  2

  Minner 2011, del 1

   

  Idea_ss_wild-nye_004_596x334_large 

  Tumblr_lwidmvbjmv1r3iybio1_500_large

  385872_257313924330971_205135726_n_large

  De BESTE minnene man har er med de du deler med andre <3 

  Jeg tenkte at snart er 2011 over og vi går over til 2012, at jeg mimirerer litt fra dette året som har gått! <3
  dette året har gått så fort, jeg har fått nye venner og noen har jeg mistet noen. jeg har vært glad, trist og lykkelig,  hadd en fantastisk påske, sommer og nu jul <3 Sommeren gikk kjempe fort i år, jeg fikk så mange nye venner, noen av de er til og med beste venner med ! :) vi badet, tullet og hadde det kjempe artig, jeg kommer aldri til å glemme sommeren <3 jeg fikk en gjeng som jeg er utrolig glad i, de er som en familie til meg! de er der når noen ikke har det bra eller trenger støtte x) Gjengen er så bra fordi alle er forskjellige, de er unik på demes måte <3 Vi har fått et spesielt bånd som er blitt bedre å bedre som året har gått ;)

  Påsken var helt nytt, jeg har hele tiden bodd i et telt men i år bodde vi på hytta til gudmor og gudfar med familien+ søskenebarnet mitt. Det var kjempe morsomt å snørekjøre etter scooteren eller renne ned bakker og sånnt. påsken er en koselig høytig, men ikke bedre enn jul da <3

  Her er noen minner <3 :


  Sina-Marie og Emil-Andre <3 (sommer)


  Sina-Marie og dj (sommer)

  Snorre ( Sommer )


  Sina-Marie (Sommer)

  Sondre (sommer)


  Sina-Marie og Victoria ( Sommer )

  Amalie, Sina-Marie og Trond-Daniel (sommer)

  Sina-Marie og meg (sommer)

  en av bade stedene (sommer)

  Varg ( Sommer )

  Meg, Tatjana, Victoria, Ingvild og Maria ( skole tur )

  Håvard, Martin, Meg og Victoria (sommer)

  Victoria ( blåe skoen) Meg (gråe skoen) Varg (svarte skoen) Sina-Marie (hvite skoen)


  Sondre og Janne (kino tur i sommer)


  Meg og Håvard (skoleprosjekt..)


  Sina-Marie ( på tur til skaidi bakken)


  Victoria ( photo shoot i sommer)

  Victoria ( photo shoot i sommer)


  ingvild (sommer)

  håvard (sommer)

  ingvild (Sommer)


  Victoria, Martin og Håvard ( sommer)

  Sina-Maria, Håvard, Varg, Victoria og Martin (Sommer så jeg prøvde å ta gruppe bilde -_-" :D )


  Håvard, Sina-Marie, Varg, Victoria og Martin ( sommer)

  Meg og Sofie (som tegnet til meg) 


  Sina-Marie ( skoleprosjekt )

  Victoria og meg ( de overnattet hos meg i sommer)

  Sina-Marie og meg ( på hytta til gudmor og gudfar )


  Line og meg (snørekjøring i påsken)

  Line og Meg ( snørekjøre i påsken)


  Sina-Marie og meg ( ved janne sit hus i sommer )


  Victoria og meg ( photo shoot i sommer)


  Meg og Sina-Marie ( på peppes i sommer )

  Håvard og meg ( hos janne i sommer )

  Håvard, meg og Sina-Marie ( på peppes i sommer)

  Meg og Sina-Marie (på peppes i sommer)

  Varg ( i byen i sommer)

  Martin ( i byen i sommer)

  Håvard og sina-Marie ( i byen i sommer)


  Meg og Amalie (overnattingen på skolen)

  Kommer del 2 <3 

  hits