• Forsiden
 • Add meg
 • 0

  Universal studio

  Heihei! Denne innlegget skulle jeg egentlig skrive forrige helg, men med en blanding av dårlig nett og lite tid igjen i USA ble det lagt på hylla. På lørdagen forrige uke var vi på universal studio, som var rått! Bedre en Disney World, Magic Kingdom, siden det var mye mer å gjøre der. Den lille gruppen jeg gikk med var helt oppslukt i Harry Potter verden, at vi brukte store deler av tiden der. Skulle ønske vi hadde en dag til der siden man ikke fikk gått gjennom alle delene av begge parkene. Ved seinere USA tur, skal jeg definitivt stikke innom Universal Studio :)  

  1

  Graduation day

  Lokal tid: 18:09 (dato: 18.07)

  heihei! Akkurat nu blogger jeg fra universal studio, vi har vært her siden kl 11. Siden det var så bra nett her, tenkte jeg at jeg kunne oppdatere her, samtidig som jeg venter på de andre skal spise seg ferdig. I går når EFCELT var gjennomført hadde vi vitnemåls utdelingen, der alle fikk hatter og vitnemålet med karakteren fra testen. Under seremonien så vi på filmer som studenter hadde laget fra tiden i Florida, en fin minne stund. Etter utdelingen ble de obligatoriske bildene tatt, forså at jeg, Ronja, Andrea og Monica dro på mambos og spiste. På kvelden ble det arrangert EF Glow Prom, der de hadde forvandlet et møterom til en kul disco plass; masse fancy lys, Live DJ, photo booth og god stemning!  0

  Good morning America

  Lokal tid: 07:39 (17.07)

  Heihei! I går hadde jeg og noen andre planlagt at vi skulle stå opp tidlig for å få med soloppgangen, og samtidig med det ta noen outfit bilder. Vi rakk akkurat se sola reise seg over horisonten, vakkert! Rett og slett en fin start på dagen. Utover på ettermiddagen begynte det å regne bøtter og mer enn det. Det va så mye at vi måtte vasse i vann, fordi bakken var dekt med ca 2-3 cm med vann. De siste tre dagen siden sist har gått til skole, prøvd å sole oss; har regnet de to siste dagene når vi var ferdig på skolen...trist! Ellers har man vært på baseball kamp som var greit, videre har man fått prøvd å stått på rulleskøyter. Det var sykt artig! trudde at det skulle være vanskelig, synd at man fikk lite tid pga bussene kjørte feil. 

  I dag er det duken for EFCELT, som er en test for å se hvor man ligger ann i engelsk og man har gjort noe fremgang siden man kom hit. Etter det er det graduation! Og EF glow (?) disco. Jeg har bare 3 hele dager her på den fine cocoa beach, før man har avreise hjemmover. 

  0

  Disney x2


  Lokal tid: 10:08 (13.07)

  Hei hei!

  I dag er det akkurat en uke til avreise, trist! De to siste dagene har jeg vært i Disney World Magic Kingdom og Disney Blizzard beach. Det har vært to lange dager og jeg kjenner det godt i beina, men det var verd det. Har vært før på Magic Kingdom for 5 år siden og masse av parken var endret siden da, men samtidig ikke. Blizzerd beach var en morsom samt en koselig park, der vi hadde valget om å ta raske og høye sklier eller sklier der man kan konkurrere med hverandre eller slappe av med "stranda". Avrunder av her fordi jeg føler at bildene kan fortelle bedre enn en lang tekst :)    

  1

  Udate and OOTD


  Lokal tid: 07:29 (11.07)

  Hei!

  En liten update før man gjør seg klar for en artig dag i Disney Magic Kingdom. Vi skal være der til i kveld, så en hel dag der blir knall. Siden sist har bestått av å sole seg og skole. På torsdag skulle vi få lov til å stå på rulleskøyter, men så hadde ett eller annet lastebil kjørt på strømsystemet demmes, kjipt! Så bowling ble plaster på såret, og selv om æ va kjempe dårlig var det artig. I går var det pool party vol. 2 der vi skulle feire de ny ankommende studentene. Ellers så har det vært koselig å bare ligge på stranden/ved bassenget og prøve å bli tan. De siste dagene har vi hatt et nydelig vært med skyfri himmel og ingen regn på kveldene, kan Florida bli noe bedre? :) 

  outfiten for i dag: 

  3

  Since last time

  Lokal tid: 07:58 (08.07) 

  Akkurat vært hær i en uke, wuæææ hvorfor går tia så fort?! De to siste dagene har så å si vært to rolige dager. På mandag var jeg på stranden på starten av dagen, mens på ettermiddagen dro alle til Orlando på et digeert outlet. Syns ikke det var like bra som alle andre skulle ha det til. De hadde burikker som Nike, Forever 21, Micheal Kors, Calvin Klein, Uggs osv, men de hadde ikke så gode tilbud.

  Videre i går hadde jeg skole på morgen og aktivitet på ettermiddagen. Under aktivitetstimen valgte jeg å ptøve surfing, noe som var veldig vanskeligere enn jeg hadde trudd. Klarte ikke å komme opp i en stående stilling, men det var kjempe morsomt allikavel. I gåt valgte jeg og roomien å dra på Walmart som middagsvalg der vi kjøpte middag for 5 dager fremover, økonomisk...haha! Walmart var diiiiigert, var ekstremt vanskelig å velge utifra en sort vare fordi de hadde mange typer av den samme varen. Videre på kvelden hadde vi EF Olympic, der vi ble delt opp i våres aktivitets lag. Vi måtte gjennom endel poster og konkurrerte mot et annet aktivitets lag. Vi vant ikke, men var sykt artig de ulike utfordringene vi fikk.  

  Fine Monica :)

  Dette alt jeg, Ronja, Andrea og Monica kjøpte på Walmart, hehe, lite??  0

  shopaholic  lokal tid: 07:53 (06.07)

  Snart har man vært i en uke på denne tropiske og vakre plassen, men det føles som har har vært i flere uke. Har kommet meg god til rette her, og funnet mange som jeg har blitt kjent med. Forskjellen fra Malta og Florida kurset er at på Malta er man bare norske i lag og gjør aktiviteter, også var vi med de andre landene på skolen, disco kveldene og de lange utfluktene. Her i Florida er vi alltid i lag med andre land, og vi er blitt delt på tvers av landene i hver sin aktivitets gruppe. Den gruppen jeg er i heter "stingrays", mens de andres grupper har et annet hav dyr. I dag skal vi starte dagen på stranden, helt til lunsjen starter tolv. Etter det skal vi til Orlando på et outlet senter, der vi skal være der til i kveld. Tenker meg at bankkortet kommer til å svi litt i dag, og man kommer tilbake til hotellet med endel poser. Slenger med dagens outfit :)

  (min fine og morsome roomi <3)

  1

  4th of july

  lokal tid: 10:00 (05.07)

  I går var det nasjonal dagen til USA og her ble det feiret med shopping, BBQ og fyrverkeri. Det ble ganske overskyet på ettermiddagen så ble det overskyet  så de aktivitetene som vi planla ute ble avlyst, utrolig kjedelig. På kvelden tok vi bussen over til downtown cocoa, for å se på fyrverkeriene og det lille av underholdningene vi fikk med oss. Vi sto på en plass der vi hadde god oversikt over byen, så fyrverkeriene ble skutt opp, som var et vakkert syn.


  0

  Sun, school, disco, Reapeat  Lokal tid: 08:05 (04.07)

  Hei!

  Dag to er forbi og man har allerede fått markert skille, så det lover bra fremover. Det er en fin strand her, men vannet er veldig grumsete og skitten. Vi startet dagen med å være tre timer på stranden, der man spilte sandvolleyball, solte seg og lekte med bølgene i havet. Etter stranda var det skole etter lunsj pausen, som vi har i tre timer (men føles som det varer i evigheter, hehe). Hver time har man forskjellige temaer og to forskjellige lærere som vi rullerer på å ha. I tillegg har vi anna hver morgen og ettermiddags timer. De tidene vi ikke er på skolen er det aktivitet eller valgfri tid (shopping, beach...).

  Videre får man bare halv pensjon som vil si at vi får frokost og lunsj, men må kjøpe middagen selv. Så på morgen skriver man seg opp på de forskjellige spise mulighetene man får, som er ganske greit det. Man får mere variasjon og man får prøvd forskjellige mat da, f.eks første dagen spiste jeg på en "steakhouse", mens i går var man på "public grocery store" (som var huge!). I går kveld hadde vi disco, som var en feiring av "4th of july". Var vilt med kanon stemning og man fikk amerikansk flagg og hatt og neon sticks. I tillegg hadde vi en (to) live DJ, som holdt trykket oppe, og kom forslag på forskjellige linedance, som gjorde at man ikke kjedet seg! :)  0

  Sol(regn)fylte Florida

  Lokal tid: 06:47 (03.07)

  Hei!

  Da var man endelig kommet til Cocoa Beach, etter mye venting, forsinkelse og lange flyturer. Vi ble møtt med en fantastisk solnedgang i Orlando. Vi kom ganske seint på onsdag så når vi ankom resorten, gikk vi å la oss når vi fikk tildelt rom. Jeg fikk en utrolig hyggelig og søt roomie, som heter Ronja. Vi klikket utrolig fort, så hun skal det bli koselig å dele rom med i 3 uker.
  Den første dagen her har vært ganske uoversikig, siden vi skulle få tildelt klasse, aktivitetsgruppe og finne hvor man skal være til forskjellige tider; ikke klare beskjeder og noen gang ingen. Men det blir nok bedre, når man blir bedre kjent med ting og får en plan over aktivitetene og skoletiden.
  I går hadde jeg skoletime på morgen, forså treasure hunt; handler om å ta bilder utifra de oppgavene man får, og på kvelden var det pool party. I dag skal vi på stranda, skolen på formiddagen, og på kvelden skal vi feire 4th of july. Så her kjeder man seg ikke :) Skal bort å spise frokost nu; som er himmelsk, full amerikansk måltid...føles som man spiser middag hver måltid.

  Ser ut som det blir oppdatering på morgen, da har jeg best nett :)    0

  Endelig!!  Tiden har bare flydd avgårde og det er nesten 6 måneder siden forrige innlegg. Det var et uventet, men en deilig bloggpause. Det føles ut som det var i går man gikk inn i 2015. De siste månene har gått til "den siste innspurten" på skolen, diverse sammenhenger med elev- og ungdomsrådet, familie og venner. Befriende å endelig kan senke skuldrene, nu som sommerferien er godt igang. Dette halvåret har vært utfordrende, når det kommer til skole og for å få tatt den siste operasjonen. På den andre siden har man storkoset seg; dans, påske, 17 mai er noen av de gode stundene ღ  Akkurat nu sitter man i båten over til Tromsø og reisen mot USA er startet, og man kjenner godt at spenningen øker. Det blir en natt i Tromsø før man møter resten av gruppen i Oslo i morra, og flyr over til Florida. Ser veldig frem til å tilbringe 3 uker der, har gledet meg siden i fjor vinter. Språkreisen til Malta var en minneverdig tur og man ble ikke bare bedre i engelsk, men man lærte også mer om andre kulturer. Videre fikk man venner fra forskjellige land og jeg skal få gleden å treffe en av de igjen; ei jenta fra Spania skal til samme destinasjon som meg. Ser frem til å komme til en varmere plass, Disney World, Universal Studio, EF Discoene, shopping mulighetene og mye mer. Håper man klarer å holde seg unna sykdom og sykehuset ت

  Skal se om man får blogget under reisen, i fjor var det utrolig vanskelig; når flere hundre skal være pålogget samtidig blir nettet tregt, men kanskje man er heldig! ッ

  God sommer videre ☀

   
   

  2

  FLORIDA on my mind!!

  Først vil jeg ønske deg godt nyttår på overstått! Overgangen til det nye året ble feiret på hytta til onkelen min med familie og venner. Der vi spiste en herlig kalkun og kjørte rundt på scooter og så på vakre raketter når klokken slo 00:00. En koselig feiring, med godt selskap 


  Men tilbake til "meningen" med innlegget. Sommeren 2015 kommer til å bli rått, av den grunn at JEG SKAL TIL FLORIDA!!!  

  En ny drøm har endelig gått oppfyllelse. Denne reisen er en julegave fra foreldrene mine, noe som jeg er ubeskrivelig takknemelig for - samt så vant jeg studiepenger til 5000,- av EF. Så den 1. juli 2015 drar jeg til Florida -  "The Sunshine State", jeg skal være der i 3 uker. Samme som i fjord reiser jeg på språkreise med EF. Jeg blir å bo på EF resort som ligger i Cocoa Beach, og jeg har valg Internasjonal kurs; møter folk som snakker annet språk. Jeg synes at Malta turen i fjord var utrolig artig og jeg fikk et bedre ordforråd innenfor engelsk. 

  Herregud, jeg kan ikke tro det! Nesten en hel månede i USA, med solfylledager og flottestrender. Jeg gleder meg til å besøke Disney World og universal Studios, shoppe, treffe nye folk og sole meg på stranda. 

  Selv om jeg var på språkreise i fjor, føler jeg at man ikke kan gå lei av det! Jeg husket før jeg dro til Malta, hadde jeg sikklet etter språkreise i så mange år. Jeg var så veldig glad for at jeg fikk den muligheten i fjord, og i ekstase for den nye mulgheten i år. Skal bli digg og opleve den amrikanske drømmen i solskinnstaten, det blir en fantastisk juli! 
  Har du lyst å reise på språkreise, kan du lese alt om språkreise med EF HER. På den kurset jeg har valgt er det fullbooket, men det finnes andre kule destinasjoner man kan velge. Etter erfaring av å reise med EF, vet jeg at de er veldig flinke og proffe.   hits