• ✩✩✩✩✩✩
 • Add meg
 • Forsiden
 • ✩✩✩✩✩✩
 • 13

  "Din Skeiv-Trynet, Ape"

  Utseendet ditt er noe du ser av å få refleksjonen i speilet. Andre mennesker ser utseendet ditt med å bruke øynene sine. Et utseende er noe alle ser i hverdagen. Et utseende har ulike typer som hippie, Barbie, EMO, punk, sexy, dyster og mange flere. Alle utseende har en personlighet som er snille og gode, men dessverre er det en del folk som liker å få andres selvtillit og utseende nedover, ved å rakke ned. Selv om man ikke rakker ned personen ansikt til ansikt, så gjør man det bak ryggen dens. Det har veldig lite å si om man gjør det i den virkelige verden eller om det blir sakt over nett. Har man uttalt til en person som sårer, så har man gjort det. Man kan ikke trekke det tilbake! Har man kalt en person stygg, feit, beinrangel og osv, gjør at personen sitter igjen med en «ripe» i seg.

  Det er trist at folk ikke tenker lenger enn sin egen nesetipp, fordi man har ytringsfrihet her i Norge. Så det er ikke noe problem å si hva man synes og mener hva man vil. Det triste er at man gjør det til og med om folk man ikke kjenner og vet. Men det morsomme er at de som gjør det blir fremstått som hatefull, dum eller hjernedød.

  Noe de kanskje ikke tenker over er hva er ettervirkningen for en som blir utsatt, hvordan føler de? Hvordan har de det? Lever de et bra liv? Har de noen problemer i ettertid? Noe av ettervirkningene er depresjon, søvn- og konsentrasjonsvansker, frykt og angst, vonde drømmer, fysiske problemer, lav selvrespekt, spiseforstyrrelse, unngåelsesatferd!

  Men så kan man stille seg spørsmålet hvorfor gjør folk som de gjør? 
  Er det sjalusi, misunnelse eller forelskelse? 

  Som jeg har skrevet tidligere er jeg født i Kina med lgs (leppe-gane-spalte), på grunn av min bakgrunn og det jeg er født med, har gjort at jeg har vært offer for nedrakking. Jeg har blitt kalt «skeiv», «apetryne» eller «jævla kineser»? Selv om det er BARE ord, så treffer de som et kniv i brystet! Hva forventer de som gjør dette at man skal føle? Skal man være lykkelig over at de sa det? Hva vil de oppnå med det?

  Dere kan ikke forestille hvor langt ned man synker ved å bli mobbet eller rakket ned, dere er total blinde. Hvor mer populær blir du av å ødelegge noen? Det er helt sykt å tenke noen er så slemme bare for å få en status i en gjeng! Bare å få de kommentarene, ødela dagen min. Man gikk bare resten av skoletiden som en zombi og bare lengtet hjem, der man slapp å smile og se glad ut!


  Men jeg lot meg ikke knekkes av de, fordi jeg hadde familie og venner som viste meg at det var ikke  oppmerksomhet, men vise de at jeg var stolt over meg selv. Selv om at det er en del siden er jeg fremdeles sårbar overfor lignende ord, selv om de tuller, fordi man har enda episodene brent fast til minnene. Så selv om noen har gått videre så har man fått sine dype og negative spor i livet!

  Det siste jeg vil si er gi opp alle kommentarene deres. Gi opp å le og peke når noen går forbi deg. Gi opp med all frekkheten som skjer over nettet. Gi opp å gjøre ting som har noe med å ødelegge en person. Alle er forskjellig, la de gå med hva de vil, la de si hva de vil! Det er ikke ditt liv og ikke dine plager, og hvis noen plager deg utrolig mye så ta det opp på en ordentlig måte som ikke ødelegger noen!

   

  Så neste gang, tenk deg igjennom før man sier noe, er det så vanskelig? 

   

  #hverdag #blogg #trening #mammablogg #sommer #mat #mamma #sol #mote #kosthold

  13 kommentarer

  Prinsessen 27.04.2014 kl.11:31

  WOW for et bea innlegg! det er sååå sant og får tankene mine i gang

  Marthe Strømme 27.04.2014 kl.11:35

  Prinsessen: Tusen takk :) ja dette er en skikkelig tankevekker!

  ingvild 27.04.2014 kl.11:47

  Respekt <3 !!! ;)

  Marthe Strømme 27.04.2014 kl.13:14

  ingvild: <3 <3!

  Hyaa 27.04.2014 kl.13:21

  Utrolig bra skrevet👍 Gla i dæ vennen💖

  Marthe Strømme 27.04.2014 kl.16:46

  Hyaa: gla deg også søta! <3

  28.04.2014 kl.19:33

  Marthe du er bare helt utrolig. Tante er såå stolt av deg. Og veldig godt skrevet. Flinke du. Klemma.

  Victoria's world.blogg.no 29.04.2014 kl.07:40

  Marthe, super duper bra skrevet! Tankene flyr avgårde nå. Stay strong!:)

  Marthe Strømme 29.04.2014 kl.08:03

  Anonym: Tusen takk tante, klem tilbake!

  Marthe Strømme 29.04.2014 kl.08:04

  Victoria's world.blogg.no: Victoria, tusen hjertelig takk! <3 teksten var ment en tankevekker ;)

  Tom martin 22.11.2015 kl.17:22

  Virkelig bra skrevve marthe keep up the good work <3

  22.11.2015 kl.17:43

  Gode ord, som fører til gode tanker:-)

  Monica Sakse zachariassen 22.11.2015 kl.20:06

  Æ syntes du er både nydelig utpå å inni. Ikke la noen fortelle deg annet. Uansett flott skrevet. Klem monica

  Skriv en ny kommentar

  hits